DE PUBLIEKSPRIJS voor OCEAN (wedstrijd van de Carrefour Européen du Patchwork)

17-10-2024

De Internationale wedstrijd OCEAN van dit jaar was een groot succes. Met 172 deelnemers uit 26 verschillende landen moest de wedstrijd dit jaar van meet af aan uitzonderlijk zijn, en jullie waren meer dan opgewassen tegen de uitdaging! Tijdens deze 29e editie van de Carrefour Européen du Patchwork waren jullie enthousiasme en engagement voorbeeldig: duizenden van jullie stemden op het werk dat jullie het meest raakte, verbaasde of inspireerde.

Deze stemmen werden gebruikt om de winnaar van de Publieksprijs te kiezen, een prijs die we vorig jaar introduceerden om jullie stem en jullie passie te vieren.

Het is dan ook met groot genoegen dat we de winnaar van de Publieksprijs bekend maken...

De bezoekers hebben besloten dat de winnaar is:

DE OCEAAN IS EEN VROUW,

door Angela Minaudo

Voor het tweede jaar op rij heeft de Italiaanse kunstenaar Angela Minaudo deze prestigieuze prijs gewonnen. Voor degenen die er niet bij waren, presenteert Angela haar werk meer in detail:

"De oceaan is vrouw! De oceaan is een bron van leven, waar 3,5 miljard jaar geleden leven ontstond en die de aarde nog steeds voedt. Ik heb veel initiatieven ontdekt van vrouwelijke wetenschappers om de mariene biodiversiteit te beschermen. De zee en vrouwen symboliseren een krachtige kracht, maar hun stemmen worden nog steeds niet genoeg gehoord. "Als je de oceaan wilt redden, maak vrouwen dan deel van de oplossing" (cit.)."

"Ik heb geprobeerd om er een patchwork aquarel van te maken, door gebruik te maken van de appliqué techniek met heat-seal papier, handgeverfde stoffen, quilten uit de vrije hand met onzichtbare draad, waarbij ik de textuur van het oud papier waarop de aquarellen zijn geschilderd probeerde te reproduceren."